Praksis hos Xylem Aanderaa - Henos Tewoldbrhan Zeweld

GeoPraksis
Jun 14, 2024
By:
This is some text inside of a div block.
This is some text inside of a div block.
Skrevet av:
Henos Tewoldbrhan Zeweld

Som geofysikkstudent på tredje året fikk jeg sjansen til å dykke ned i en praktisk verden hos Xylem Aanderaa Data Instruments. Denne opplevelsen var en øyeåpner for hvordan teori omgjøres til praktisk teknologi.

Uke En: Første Dykk

Den første uken handlet om å bli kjent med folkene og teknologiene hos Xylem Aanderaa. Jeg fikk en omvisning i lokalene og en grundig gjennomgang av de ulike sensorproduktene de utvikler, spesielt konduktivitetssensorer som måler saltinnholdet i vann. Å se og ta på de faktiske enhetene som vi snakker om ga en mer håndgripelig forståelse.

Uke To: Eksperimenter med Olje

I løpet av den andre uken var jeg involvert i direkte eksperimentering med å detektere olje i saltvann. Dette var kanskje den mest actionfylte delen av praksisen! Vi brukte sensorer til å måle endringer i vannets konduktivitet når ulike typer olje ble tilsatt. Det var fascinerende å se hvordan råolje og motorolje oppførte seg i saltvann, og hvordan vi kunne fange opp disse små endringene med avansert utstyr.

Uke Tre: Skrivebordet Kaller

Den siste uken gikk til å sette sammen alle data og observasjoner i en rapport. Selv om det høres tørt ut, var det her jeg virkelig fikk sette mine analytiske evner på prøve. Det handlet om å gjøre vitenskapen tilgjengelig og forståelig, ikke bare for meg selv, men også for andre som kanskje vil lese om vårt arbeid.

Faglige Utfordringer

Å jobbe med real-time datainnsamling og senere analysere denne informasjonen ga meg en ny forståelse for detaljene og nøyaktigheten som kreves i vitenskapelig arbeid. Det var utfordrende, men også veldig givende å se direkte hvordan dataene endret seg og hva det betydde i større sammenheng.

Uventede Lærdommer

En interessant lærdom var hvor viktig nøyaktig fysisk montering av sensorer er. Geofysikk handler ofte om teoretiske modeller, men her så jeg betydningen av den fysiske delen av vitenskapen, hvordan man faktisk setter opp et eksperiment. Det var mer håndverk og praktisk arbeid involvert enn jeg hadde forventet.

Oppsummering

Etter tre uker hos Xylem Aanderaa er jeg ikke bare rikere på faglige erfaringer, men jeg har også fått et glimt av hvor variert en karriere innen geofysikk kan være. Jeg tar med meg en bunke med notater, mye ny kunnskap og en stor porsjon inspirasjon tilbake til studiene. Dette praktiske innblikket har vist meg verdien av det vi lærer på universitetet og hvordan det anvendes i ekte arbeidssituasjoner, noe som vil forme min tilnærming til resten av studietiden og videre inn i fremtiden.

Praksis hos Xylem Aanderaa - Henos Tewoldbrhan Zeweld

Andre bloggartikler

Stay in the Loop!
Join our mailing list for our newsletter.

Educational Resources

No items found.

Last ned filer

No items found.