Praksis hos MVest Energy - Mathias Torstensen

GeoPraksis
Jun 14, 2024
By:
This is some text inside of a div block.
This is some text inside of a div block.
Skrevet av:
Mathias Torstensen

Jeg har nylig fullført tre uker praksis hos M Vest Energy AS (MVE). Et selskap som til tross for å være relativt nytt i olje- og gassindustrien etter etableringen i 2016, har et solid fotfeste på norsk sokkel. MVE har eiendeler innen letelisenser, produserende felt, samt gass- og oljerør. Jeg ønsket å få praksiserfaring hos MVE for å lære mer om olje- og gassbransjen, som jeg ser for meg å kunne jobbe med etter studiene.

Arbeidsoppgaver har vært å analysere nye brønner som skulle borres. Det var utfordrende, men lærerikt. Jeg har tatt i bruk kunnskap fra skolen spesielt innen seismisk tolkning og strukturgeologi. Jobben hos MVE var berikende. Med dyktige og hjelpsomme kolleger har jeg utviklet mine ferdigheter i Petrel og lært mer om olje- og gassindustrien.

Etter første uke holdt jeg en «wellbet» hvor jeg presenterte mitt arbeid i Petrel og informasjonen jeg hadde satt sammen om området for en tildelt brønn. Deretter gjettet alle om det var olje i brønnen eller om den var tørr. Det var en bratt læringskurve, men det gav meg verdifull erfaring for fremtidig utdanning og karriere.

I uke to og tre jobbet jeg med ett nytt område og avsluttet med nok en wellbet, der jeg presenterte en ny brønn samt resultatene fra forrige brønn. Jeg har brukt tiden på å forbedre mine tolkningsevner i Petrel. Jeg har blant annet tolket seismiske horisonter for å utbedre overflatekart, variansekart og tykkeleskart.

Disse ukene har gitt meg ett innblikk i olje- og gassbransjen som jeg ikke får ved universitet. Jeg har lært viktigheten av å anvende fagkunnskap som å analysere rapporter, forstå strukturgeologi og seismisk tolkning. Til tross for utfordrende oppgaver, trivdes jeg svært godt i praksis og så verdien av min universitetsutdannelse. Jeg ser stor nytte av kunnskapen jeg har tilegnet, og gleder meg til å ta det med tilbake på skolebenken for videre utvikling!

Bilde fra wellbet første uken.

Praksis hos MVest Energy - Mathias Torstensen

Andre bloggartikler

Stay in the Loop!
Join our mailing list for our newsletter.

Educational Resources

No items found.

Last ned filer

No items found.