Praksisoppholdet mitt hos DOF Subsea startet med første uke fra 19 til 23 februar, hvor dagene gikk til opplæring og utforske hva Survey and Inspection avdeling gjorde.
Jeg fikk et innblikk i ulike prosjekter som er påbegynt eller fremtidige som blir utviklet og utført av flere operasjoner i DOF over flere år, av skipene deres over hele verden, men også i Nordsjøen for ulike norske bedrifter. DOF Subsea er et internasjonalt operatørselskap som driver med offshore operasjoner og marine tjenester og ingeniørarbeid, hvor de leverer ulike løsninger til energiindustrien. På Marineholmen sitter hovedkontoret for den Atlantiske regionen, og her har de ansvaret for 13 skip rundt i verden.
På Survey and Inspection avdelingen går det mest i forberedelser og planlegging til prosjektene på de ulike båtene, dette kan være alt fra kart over området, hvor de skal kjøre roven og om det er spesielle operasjoner som må gjennomføres under inspeksjonen. Hoved jobben kommer etter prosjektet er utført og resultatene skal leveres til bedriftene i utdypende rapporter, som skal gi kunden oversikt over arbeidet som er gjort og hvordan tilstanden er der inspeksjonen har foregått.
Andre dag på DOF fikk jeg være med bort til Bontelabo hvor Skandi Hera stod til kai før hun skulle ut på et oppdrag dagen etter. Jeg fikk god omvisning av Markus Torstad, Trond Mondsvold og crewet som var ombord som kunne endel av det tekniske de møter på når de flyr og samler opp data.
De siste ukene fra 6. april til 3. mai har jeg tilbrakt på kontoret på Marineholmen, de første dagene ble brukt med Markus Torstad til å oppfriske det jeg hadde lært første uke. Vi gikk gjennom ulike programmer og arbeidsoppgaver som vi skulle samarbeide om. Jeg fikk være med å lage et bakgrunnskart av hele område de skulle kjøre GVI (general visual inspection) med video og MBE (multibeam echosounding) survey. Dette kartet bruker de til å følge med på imens pilotene kjører roven, slik at videoene blir overvåket og surveyen blir riktig gjennomført.
Så dro Markus ut på Skandi Hugen i Nordsjøen hvor jeg ble igjen på kontoret og jobbet med data fra tidligere survey oppdrag. Jeg fikk se på og jobbe med scope of work GVI P2040 Embla pipeline på feltet Eldfisk i Nordsjøen. Her skulle jeg video evente deler av filmene, det vil si at jeg fulgte nøye med på de fire kameraene som alle filmer røret fra ulike vinkler. Sammen gir de en god indikasjon på tolkningen av det vi ser og kommenterer på. Jeg eventer alle anoder, ulike beskyttende strukturer, debris, grus hauger, korrosjon eller rust, utsatte områder, freespan når røret er over bakken og alt annet jeg kan finne som er interessant. Etter jeg var ferdig med eventingen skulle jeg rapportere det jeg hadde funnet.
En viktig del av jobben er å laste opp og bruke riktig data som er oppsamlet på havet, dette tar tid for videodata må sendes på disker, men dette fikk jeg god assistanse til å klare. Jeg satt stor pris på dette praksis oppholdet hvor jeg fikk jobbe og se hvordan det er å håndtere relevante prosjekter i næringslivet. Det ansatte på DOF er også interessert og viser mye engasjement ovenfor arbeidet og de rundt seg.
Andre bloggartikler
Stay in the Loop!
Join our mailing list for our newsletter.
Educational Resources
Last ned filer