Praksis hos DeepOcean - Amalie Sandsmark

GeoPraksis
Jun 14, 2024
By:
This is some text inside of a div block.
This is some text inside of a div block.
Skrevet av:
Amalie Sandsmark

Hei!

Mitt navn er Amalie og jeg har nå fullført tre uker i praksis hos DeepOcean. Mine uker i praksis har hovedsakelig bestått av å jobbe i programmet SonarWiz med seismisk tolkning. Jeg har jobbet med data fra et tidligere prosjekt og lært alt fra å importere, tolke og eksportere data. I tillegg til dette har jeg testet den nyeste versjonen av SonarWiz og sjekket at versjonen ikke inneholdt noen nye feil. Jeg har sendt inn rapporter av feil til eierne av programvaren. Jeg har også deltatt i ulike møter og lært mye om surveying. Møtene handlet blant annet om de pågående prosjektene, utvikling av bedriften og programvarene som de bruker.

Kompetanse som jeg har tilegnet meg fra Geovitenskap studiet har vært relevant for arbeidsoppgavene i DeepOcean. Det har vært viktig med kompetanse innen Seismisk tolkning, artikkelskriving og formidling. Min tidligere erfaring med tolkning av seismisk data i Petrel var nyttig når jeg skulle lære og bruke SonarWiz til tolkning av undergrunnsdata. Annen geologisk kunnskap har også vært viktig for å forstå hvordan Deepocean henter inn data ved bruk av ROV-er. Arbeid i team er også en viktig erfaring.

I løpet av praksisuken møtte jeg på noen faglige problemstillinger. For eksempel da jeg testet ulike funksjoner i tolkningsprogrammet SonarWiz kunne det være utfordrende å vite om et funn var en teknisk feil, eller om det hadde en geofysisk eller geologisk forklaring. Da måtte jeg bruke min kunnskap innen seismikk for å kunne foreta riktige vurderinger.

Gjennom praksisukene har jeg fått innsikt i arbeidsflyten til DeepOcean, fra mottak av et oppdrag til levering av det endelige resultatet. Jeg har også lært hvor viktig det er med samarbeid og god kommunikasjon samt rapportskriving og evne til å tenke analytisk. Alt i alt har jeg hatt tre lærerike og fine uker i praksis hos DeepOcean.

Praksis hos DeepOcean - Amalie Sandsmark

Andre bloggartikler

Stay in the Loop!
Join our mailing list for our newsletter.

Educational Resources

No items found.

Last ned filer

No items found.