Praksis hos Xylem Aanderaa - Daragi Ratnasingam

GeoPraksis
Jun 14, 2024
By:
This is some text inside of a div block.
This is some text inside of a div block.
Skrevet av:
Daragi Ratnasingam

Mitt navn er Daragi Ratnasingam, 21 år gammel og går mitt siste semester på en bachelor i Geovitenskap, retning Geofysikk. Jeg var heldig og fikk lov til å være med på tre ukers praksisperiode hos Xylem, og gleder meg til å fortelle om dette. Gjennom denne perioden fikk jeg sjansen til å utforske hvordan bedriften jobber med vannteknologi og bidrar til å beskytte miljøet, spesielt innen havforskning.

Arbeidsoppgavene vi fikk under praksisperioden var å teste en av sensorene deres. Dette var en konduktivitet sensor og oppgaven var å sjekke om den klarte å detektere olje i saltvann. For dette måtte vi først planlegge grundig og forberede oss. Dette inkluderte å sette opp tester, kalibrere sensorene og sjekke om måleparameterne var korrekt. Deretter utførte vi selve forsøket, hvor vi brukte både råolje og motorolje for å sjekke om den klarte å detektere begge, og ikke minst observere responsen.

Underveis måtte vi notere målinger og observasjoner. Under forsøket brukte vi ganske mye av teknisk forståelse, og kunnskap om sensoren for å tolke dataene. Det var inkludert å vurdere sensorens følsomhet og nøyaktighet i ulike konsentrasjoner. Ikke minst brukte vi mye av de teoretiske kunnskapene vi har lært oss gjennom årene om miljø og samspillet mellom ulike faktorer. Ved å løse oppgaven fikk jeg muligheten til å bruke kompetansen min innen analyse og problemløsning i en praktisk setting.

Det var ikke tydelig at kompetansen jeg har fått gjennom studiet har en direkte relevans for bedriften, men det er absolutt noe! Vi brukte en del teoretisk kunnskap om miljø, sammenhenger og påvirkningsfaktorer, samt enkel matematikk og statistikk. Dette gjorde det enklere for oss å forstå og analysere dataene vi samlet inn fra sensorene på en grundig måte. Dette hjalp oss også med å trekke konklusjoner til resultatene vi fikk.  

Figur 1. Kalibrering av sensorene

I løpet av praksisperioden møtte jeg på flere faglige utfordringer. En av de største var å sikre nøyaktige og troverdige data fra sensorene vi jobbet med. Dette var når vi skulle se på datasett og analysere dem for å trekke relevante konklusjoner. Her måtte vi samarbeide og ha gode diskusjoner for å kunne komme til en enighet. Ikke minst måtte hver av oss bruke litt faglige kunnskaper for å prøve å konkludere med hvorfor resultatene har blitt slik.

En annen utfordring jeg møtte på var å løse tekniske problemer med sensorene. Det var ganger hvor det var ustabile målinger som kunne komme av forskjellige årsaker. Dette krevde litt grundig feilsøking og prøve å løse problemene.

Under praksisperioden har jeg lært veldig mye som har bidratt til faglig og ikke minst personlig utvikling. En av de viktigste tingene jeg har lært er betydningen av samarbeid og kommunikasjon under arbeidet. Ved å delta i team og diskusjoner har jeg gjort at jeg har utviklet ferdighetene mine og skjønne at det kan være nyttig og effektivt å samarbeide for å nå et felles mål.

Jeg har også fått innsikt i hvor kompliserte og utfordrerne arbeidsoppgaver kan være i arbeidslivet og ikke minst hvordan jeg kan bruke teoretisk kunnskap til konkrete problemer. Jeg har også lært å tilpasse meg endringer og nye situasjoner. Alt dette komme jeg til å ta med videre i studiet mitt. Jeg kommer hvert fall til å sette mer fokus på samarbeidsferdighetene og kommunikasjonsevnene mine. Og ikke minst har disse tre ukene hos Xylem gitt meg nye ideer til hva jeg kan gjøre videre og hva slags muligheter jeg har.

Figur 2. Før tilsetningen av olje.

Praksis hos Xylem Aanderaa - Daragi Ratnasingam

Andre bloggartikler

Stay in the Loop!
Join our mailing list for our newsletter.

Educational Resources

No items found.

Last ned filer

No items found.