Hei!
Mitt navn er Emilie Norbeck Larsen og er på mitt siste år i en bachelor i geologi ved UiT. Dette semesteret har jeg valgfaget GEO-2013 «Geopraksis», hvor jeg gjennom 3 uker skal få gleden av å være i praksis hos Equinor i Harstad.
Hvem er Equinor?
Equinor er et internasjonalt energiselskap med mål om å omdanne naturressurser til energi. De har satt seg et ambisiøst mål om å bli et nullutslippsselskap innen 2050, og dette gjenspeiler seg i deres store fokus på bærekraftige løsninger.
Min arbeidshverdag
Mine to første uker i praksis har vært tilbrakt i leteavdelingen, hvor jeg har hatt gleden av å jobbe med dyktige veiledere som Katrine Gotliebsen og Olaf Thießen.
UKE 1
I den første uken av praksisoppholdet ble tiden brukt på nødvendige sikkerhetsklareringer og administrativt arbeid. Etter dette ble vi tatt med på en omvisning på arbeidsplassen, noe som ga oss muligheten til å bli kjent med de ulike avdelingene og fasilitetene. En grundig introduksjon til Barentshavet fulgte, hvor vi blant annet studerte chronostratigrafiske profiler, samt fikk en oversikt over geologiske strukturer og reservoarsystemer i området. Mot slutten av uken hadde vi et møte med Olaf, hvor vi ble introdusert til databaser, logglesing og ulike tolkningsmetoder.
UKE 2
I uke 2 av min praksisperiode hos Equinor, ble jeg introdusert til Petrel. Dette er en programvare, som brukes mye av produksjon- og leteavdelingene i bedriften. Under god veiledning fra Katrine, utforsket vi Petrel's funksjonaliteter og hvordan det kunne brukes i seismisk tolkning. Vi arbeidet med å lage overflatekart for ulike lag, som bidro til en bedre forståelse av geologiske strukturer og reservoarformasjoner. Videre fikk vi blant annet utforsket metodikker for generering av grid og dybdekonvertering, samt muligheten til å utføre brønnkorrelasjon, noe som var en viktig del av å analysere lag og forutsi egenskaper i reservoarer.
I tillegg til det faglige arbeidet, fikk vi også omvisning på kjernelageret, samt anledning til å bli kjent med en undervannsdrone, som FRA I ÅR skal brukes til å inspisere undervannsanlegg. Dette var en unik mulighet oss til å se hvordan ny teknologi brukes i olje- og gassindustrien for å øke effektivitet og sikkerheten.
Selv om uken var fylt med mange nye og lærerike erfaringer, var det også tid til litt avslapning, moro og utallige kopper med kaffe. Vi benyttet anledningen til å bade, trene og til og med delta på en påskeeggjakt som var i regi av kantina. Disse øyeblikkene bidro til å skape et positivt arbeidsmiljø og styrket samholdet mellom kollegaene.
Kompetansebehov
Gjennom mine tre år med geologistudier i Tromsø har jeg opparbeidet meg en breddekompetanse som har vist seg å være svært relevant i arbeidslivet. Fag som petrologi, strukturgeologi, sedimentologi, marin geologi, samt historisk og regional geologi har alle kommet til nytte under denne praksisen. Det viktigste jeg derimot har lært gjennom denne praksisen er ikke nødvendigvis å være ekspert på alt, men å ha evnen til å tilegne seg ny kunnskap for å løse de problemstillingene man møter på i arbeidslivet.
Ved min siste uke i Praksis hos. Equinor, skal jeg være i produksjon, noe jeg virkelig ser frem til. Muligheten til å jobbe med gode veiledere, har gitt meg verdifulle erfaringer, som jeg er veldig takknemlig for og som jeg skal ta med meg videre. Frem til nå har denne praksisen, vært veldig givende og lærerik, og jeg ser frem til siste uke i praksis.
Andre bloggartikler
Stay in the Loop!
Join our mailing list for our newsletter.
Educational Resources
Last ned filer