Karrieredag koronastyle

 

Denne våren har det vært en utfordring å gi studentene tilbud de ville fått gjennom en vanlig vår i studiet, deriblant tilbudet om karrieredag. iEarth studentrepresentanter på institutt for geovitenskap, UiB, fant en løsning for sistnevnte.

Ønsket var å gi alle studenter på instituttet en mulighet til å stille tidligere studenter spørsmål om karrierevalg, muligheter i dagens arbeidsmarked, og å få viktige tips og triks i videre studier og karrierevalg.

Fredag 8. mai møttes 37 studenter og tidligere studenter på zoom. I forkant hadde 9 av de tidligere studenter lagt ut en film for å presentere seg selv for å fortelle om studier, jobb og råd til nåværende studenter. På forhånd fikk også studenter mulighet til å sende inn spørsmål anonymt som ble tatt opp og diskutert på selve karrieredagen.

10 inviterte deltakere, og tidligere studenter, var invitert for å svare best mulig på studentenes spørsmål:

  • – Christian Haug Eide – UiB – Førsteamanuensis
  • – Erlend Gjøsund – Norsk Stein & HeidelbergCement – Prosjektleder
  • – Jostein Soldal – COWI – Geokjemiker
  • – Helene Sjåstad – ConocoPhillips – Geofysiker
  • – Berit Soldal – Norconsult – Ingeniørgeolog
  • – Marie Bredal – NGU – Forsker
  • – Siri Anne Haugland Strand – Miljødirektoratet – Rådgiver
  • – Jørgen Håstø Borgenvik – Petrolia NOCO – Letegeolog
  • – Sondre Hagevold – Petrolia NOCO – Letegeolog
  • – Åse Hestnes – iEarth-koordinator og Stipendiat ved UiB

Sammen svarte de på spørsmål som dukket opp og tema som ble snakket om var blant annet det å skrive masteroppgave sammen med bedrift, trainee-stillinger og hvordan arbeidsmarkedet er påvirket av koronakrisen.

Karrieredag arrangeres igjen til neste vår, men denne gang er håpet at den igjen skal kunne gjennomføres med fysisk oppmøte.